суботу, 9 березня 2024 р.

Весна починається з Шевченка



         Весна починається з Шевченка

Є. Сверстюк

      «Феномен Шевченка відбиває нашу національну природу, наше світосприйняття, наше минуле і нашу надію на майбутнє. Він символізує душу українського народу, втілює його гідність, дух і пам’ять…». 

9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу.

Кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Український видатний митець залишив кілька важливих послань, які для українців стали закликом до дії.

    Тарас Шевченко - це не тільки видатний поет, маляр і громадський діяч, але й символ національної свідомості, воля та незламна сила духу українського народу.

 

    Його твори переповнені глибокими почуттями і сильними емоціями, що торкнулися сердець мільйонів людей. Його літературні шедеври стали взірцем для багатьох поколінь українців, які борються за наше краще майбутнє.

 

    Сьогодні ми згадуємо Тараса Шевченка з повагою та вдячністю, і бажаємо його творчій спадщині назавжди жити в наших серцях. Нехай його слова завжди будуть для нас натхненням та мотивацією на шляху до світлого майбутнього.

 

Життя Великого Кобзаря є прикладом свідомого вибору людини, яка обрала нелегку, сповнену випробувань і боротьби дорогу служіння рідному народові. Вся творчість Тараса Шевченка пронизана гарячою любов’ю до рідного краю. Його думи та полум’яне слово відображали прагнення трудового люду до кращої долі. Великий Кобзар став знаковою особистістю не лише української, а й світової літератури, здобувши право на безсмертя. Тому навіть через віки прибуває джерело людської шани та поваги до нього.

Тож нехай святе поетове слово об’єднає всіх українців, незалежно від їх поглядів і переконань, задля щасливого мирного майбутнього України!

З нагоди 210 річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка у Кирило-Ганнівській бібліотеці-філії №18, спільно з Будинком культури та філією «Кирило-Ганнівський заклад загальної середньої освіти І - ІІ ступенів» Ставківського НВК, було проведено літературне свято «Весна починається з Шевченка» та вікторина «Дітям про Шевченка»  для учнів початкової школи. Також була проведена книжкова виставка та творами поета.

 





        

          







  З днем народження, великий Тарасе!

Немає коментарів:

Дописати коментар