суботу, 30 березня 2024 р.

Жменька сміху всім на втіху

 

            Жменька сміху всім на втіху

    Сміх — це одна з найкращих речей, яку ми можемо зробити для нашого здоров’я. Він сприяє нормальній роботі серця, знижує артеріальний тиск, підвищує імунітет, оберігає від депресії. Сміх підвищує загальну якість життя — люди, які люблять пожартувати, як правило, мають адекватну самооцінку, меншу тривожність, легше знаходять друзів і однодумців у житті. Гумор часто допомагає вийти з важкої життєвої ситуації, розряджає напругу у відносинах, знімає стрес, підіймає моральний дух.

1 квітня-Міжнародний день сміху. У цей день прийнято розігрувати родичів, друзів, знайомих і просто незнайомих людей. В одних країнах 1 квітня називають Днем сміху, в інших - Днем дурня. Принаймні, так вважають в Англії і США, а в Шотландії - «Днем зозулі», в Японії - «Днем ляльки» і зовсім вже неделікатно називають своє першоквітневе свято жартів в Італії - «День дурня».

В Україні ж це День сміху – позитивне весняне свято. Назва говорить сама за себе — цей день має бути жартівливим та веселим. Правда, сміх буває різним і сьогодні більшість українців зовсім воліють уникати подібного вираження почуттів і емоцій. Причина проста – Україна другий квітень зустрічає в умовах війни. Обтяжливе інформаційне поле постійно намагається підвести нас до одного і того ж питання: «А чому радіти? Зараз не до веселощів!». І все ж, навіть у самій наймудріший Книзі всіх часів і народів, у Святому Письмі, є такі слова: «Завжди радійте».

У цей день прийнято влаштовувати різноманітні жарти, розіграші, фестивалі гумору. Найвідомішим в Україні з 1973 року був Одеський фестиваль гумору.

День сміху має своє неписане правило — жарти й розіграші мають бути смішними для всіх учасників, не шкодити здоров’ю та не завдавати матеріальних збитків.

Цікаво, що в давнину цього дня не починали нових справ, не одружувалися та не саджали будь-яких рослин, бо вважалося, що всі починання закінчаться невдачею. Зараз в такі прикмети не дуже вірять, проте майже в усіх країнах намагаються не запроваджувати нових правил чи законів саме 1 квітня, бо їх можуть сприйняти як жарт.

Це свято пов’язане з часом настання весни, з відродженням природи і в його основу покладені найбільш життєствердні емоції — радість та сміх. 

Українці були завжди щедрими на гумор і сатиру. Свого часу на весь світ прославилися такі видатні українські гумористи: Остап Вишня, Степан Олійник, Павло Глазовий та ін.

В наш зовсім нелегкий час, з масою проблем різного характеру, дуже важко бути оптимістом та шукати в чомусь позитив. Але вірити в краще потрібно, і не тільки вірити, але й вносити щось хороше та веселе в наше повсякденне життя.

         До Дня гумору 30 березня у Кирило-Ганнівськой бібліотеці-філії №18 спільно з працівниками БК організовано розважальний захід  «Жменька сміху всім на втіху».

         Діти читали смішинки, грали гру: «І ми теж», приймали участь у гумористичній вікторині та конкурсах, ознайомилися з творчістю таких авторів-гумористів, як Грицько Бойко, Павло Глазовий, Остап Вишня, Степан Руданський, переглянули мультимедійну презентацію “Гумор письменників України для дітей”.

  Хочеться, звичайно, щоб День гумору був хоча би кожного місяця і приносив справжнє естетичне задоволення та посмішки як на обличчях дітей, так і дорослих.

  І якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, - подаруйте йому спочатку свій гарний настрій.

  Тож давайте частіше посміхатися! Хай сміх освітлює обличчя! Хай допомагає нам стати щасливими, досягти успіху, жити з вірою і надією в серці!

Сьогодні, як ніколи, важливо знайти привід для посмішки, адже смуток нам не допоможе. Памятаймо, що гумор і сміх — відмінна зброя. Тож, зберігайте позитивний настрій, посміхайтеся частіше і даруйте один одному радість! 











Все буде Україна! З усмішкою на вустах до Перемоги!




Немає коментарів:

Дописати коментар