субота, 25 травня 2024 р.

Безпека в соцмережах

 

24 та 25 травня у бібліотеці-філії №18 користувачі мали можливість переглянути освітні серіали «Як захиститися від фейків і дезінформації» та «Персональна кібергігієна. Базові правила гігієни в інтернеті» створені для платформи Дія.Освіта Міністерства цифрової трансформації в межах «Всеохопної інформаційно-просвітницької кампанії з протидії дезінформації», що впроваджується 1+1 media та Smart Angel у співпраці з експертними організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу, з ініціативи Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» та розроблені експертами Києво-Могилянської Академії.

        В освітньому серіалі з кібербезпеки висвітлено психологію та прийоми онлайн-шахраїв, природу фейків, вірусів і дано поради, як цьому ефективно протидіяти.

 Серіал «Як захиститися від фейків і дезінформації»  надав глядачам практичні навички медійної та інформаційної грамотності, які стануть частиною їхнього життя в умовах повномасштабної війни, а також пояснив, як орієнтуватися в інформації довкола та розпізнавати дезінформацію й пропаганду.

На даному етапі інформація була дуже корисною, бо соціальні мережі переповнені матеріалами, які містять неправдиві матеріали і часто підкидаються російськими ботами та проплаченими проросійськими брехунами, щоб сіяти паніку серед українців, створювати конфліктні ситуації в коментарях.

В основному, ми отримуємо інформацію з інтернету через підписку на певні сайти, які є перевіреними на надійність (так зазначили користувачі) після перегляду фільмів. Надані матеріали були корисними та потрібними для загального розвитку.






Немає коментарів:

Дописати коментар