пʼятницю, 16 лютого 2024 р.

День єднання. Разом - ми сила! Разом - ми Україна!

 

   День єднання 2024

         У 2022 році президент України Володимир Зеленський встановив свято під назвою  День єднання. Його  проголосили напередодні повномасштабного вторгнення Росії в Україну, коли весь світ попереджав про можливу війну.

       День єднання святкують сьогодні, 16 лютого. Взимку, 2022 року, західні розвідки у цей час попереджали Україну про можливе вторгнення РФ і навіть називали приблизну дату — саме 16 лютого. 

        У можливу повномасштабну війну багато хто не хотів вірити, тому люди й далі продовжували жити звичайними турботами, ходили на роботу, навчання тощо.

    Однак ЗМІ попереджали про можливі наслідки та очікування. Наприклад, навіть у під’їздах багатоквартирних будинків можна було побачити інформацію про те, як збирати тривожну валізу, що потрібно робити, якщо почнеться війна

         Напередодні війни все ж у суспільстві почалися хвилювання. Для того, аби підняти дух і зменшити психологічний тиск, Володимир Зеленський проголосив нове свято.

         Воно має на меті нагадати, що саме в єднанні — наша сила. Так з’явився День єднання 16 лютого. Тобто, головна мета — показати єдність українців на тлі військової загрози.

           Через те, що свято відносно нове, у нього немає багаторічних традицій. Зате воно встигло обрости важливими сенсами.

          Зараз у цей день українці демонструють всьому світу, що ми сильні, єдині й тримаємо оборону. Що в нас є сили боротися за свою землю, незалежність та майбутнє. У цей день по всій країні піднімають український прапор та співають гімн. Українці вдягають вишиванки та донатять на ЗСУ, підтримують бойовий дух воїнів. 

            З Днем єднання! Завжди пам’ятамо, що ми — сильні, рішучі та незалежні. Особливо, коли разом! Бажаю всім найшвидшого миру, достатку, радості та перемоги! Разом – ми сила! Разом – ми Україна!





    

Немає коментарів:

Дописати коментар