пʼятниця, 28 червня 2024 р.

«Цифрова грамотність –невід’ємна частина нашого сьогоднішнього життя»

 

«Цифрова грамотність –невід’ємна частина нашого сьогоднішнього життя»

Кирило-Ганнівська сільська бібліотека-філія продовжує навчання на Національній освітній платформі "Дія. Цифрова освіта". 27 червня було проведено заняття «Цифрова грамотність –невід’ємна частина нашого сьогоднішнього життя»

Цифрова грамотність - це система знань, а також когнітивних, соціальних і технічних навичок, які гарантують комфортне, зручне існування людини в інформаційному середовищі та ефективне використання цифрових технологій.

Розвиток цифрової грамотності жителів села полягає у впроваджені конкретних рішень, стимулів, мотивацій для збільшення попиту та формуванні потреб коритувачів щодо використання цифрових технологій, продуктів та послуг у всіх сферах життєдіяльності.

Інноваційність - слугує орієнтиром на динамічні зміни в навколишньому світі та освітній діяльності, яка ґрунтується на розвитку різноманітних форм мислення, творчих здібностей, високих соціально-адаптаційних можливостей особистості.

Центр доступу до цифрової освіти — елемент єдиної системи цифрової освіти, з облаштованим робочим місцем, мета якого навчити отримувати міські послуги в режимі онлайн та використовувати електронні сервіси, надати можливість людям переглянути «освітній серіал» та підвищити свій рівень цифрової грамотності, отримати на місці консультацію щодо набутих знань та застосувати їх на практиці.

Завдяки використанню онлайн та інших технологій громадяни можуть більш ефективно набувати знання, вміння та навички у багатьох інших сферах життя.

Розвиток цифрової грамотності обумовлений

збільшенням впливу технологій на розширення можливостей людей навчатись, працювати, відпочивати, взаємодіяти, забезпечує спрощений доступ до послуг та товарів незалежно від віку.









Немає коментарів:

Дописати коментар