понеділок, 20 лютого 2023 р.

Небесна Сотня білих журавлів






       Щорічно 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. У цей день згадують про подвиг учасників Революції гідності 2013–2014 років та вшановують пам’ять загиблих під час протестів.   Революція гідності є однією з наймасштабніших подій у новітній історії України, результатом якої стало  відновлення європейського курсу розвитку України. Однак у боротьбі за права людини та громадянина, демократію і свободу українці заплатили високу ціну – 107 загиблих Героїв Небесної Сотні.  Серед них – представники різних професій, віку та статей, які приїхали з різних куточків України й навіть з-за кордону. Наймолодшому із загиблих, Назарієві Войтовичу, було лише 17 років, а найстаршому учаснику Революції гідності Іванові Наконечному – 82 роки.

      У Кирило-Ганнівській бібліотеці-філії відбувся ранок-реквієм "Небесна Сотня білих журавлів" для користувачів-дітей. Бібліотекар розповіла про боротьбу за свободу, про демократичні права  українців, перегорнули   гіркі  сторінки   історії ,  вшанували пам"ять Героїв  Небесної Сотні, що впали  мертвими за світле  майбутнє України хвилиною мовчання, запалили свічки пам"яті.




       Під час заходу  школярі розмалювали паперові   наклейки  для окопних свічок, які виготовляються  в  Кирило-Ганнівському Будинку культури.




                          Виставка-пам"ять "Час плине-пам"ять залишається"



Немає коментарів:

Дописати коментар