пʼятницю, 15 травня 2020 р.

Знайомтесь - Европейський Союз

«ЗНАЙОМТЕСЬ – ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СОЮ З     

 «Європа- це континент різних культур,
релігійних та правових традицій,
але, водночас, спільних цінностей.
Ці цінності сприймає, а відтак
і захищає Європейський Союз.
Він заохочує співробітництво між
європейськими кордонами,
сприяє єдності при збереженні розмаїття»
16 травня в Україні відзначають День Європи. Вперше в нашій країні заходи, присвячені цьому дню, проводилися в 2003 році.

 Сьогодні Європейський Союз – це сім’я демократичних європейських країн, що спільно працюють за ради миру та процвітання. ЄС заснований на принципах верховенства закону й демократії. Країни – члени ЄС делегують частину свого суверенітету спільним інститутам влади, що представляють інтереси Союзу як єдиного цілого в питаннях, що складають загальноєвропейський інтерес. А всі рішення і процедури випливають з основних договорів, ратифікованих країнами-членами.  Намагаючись   інтегруватися   в европейське  співробітництво    Україна  і
почала  відзначати   день  Европи.   В   Україні  це  свято  сприймаеться   як  спосіб  приеднатися  до  тих
цінностей,  які  дотромуються   в  ЕС.


                                                                       Діти  малюють   мир



                                                 


     Молодому поколінню потрібно усвідомити як будувати європейську країну тут на місці, а не пакувати валізи та поспішати за першою ліпшою оказією за кордон. Історія розвитку Європи показує, що Україна була і залишається її невід’ємною частиною, про це свідчать як династійні шлюби середньовіччя, так і участь українських діячів культури та мистецтва, політиків та державотворців, підприємців та військових в розвитку та становленні сучасної Європи.
    У цього свята майже півстолітнє коріння – 1950 р. у п'яту річницю завершення війни в Європі міністр закордонних справ Франції Роберт Шуман звернувся до народів європейських країн із закликом об'єднатися і створити нову модель мирної співпраці держав – Європейський Союз, який би базувався на загальних цінностях. Головними були визнані мир, солідарність, демократія і верховенство права, відкритість до світу. Відкритість до світу стає можливою разом із володінням європейськими мовами, відтак молоде покоління демонструвало свої вміння володіти іноземною мовою у віршах та піснях, тим самим демонструючи свою відкритість до світу.
   Це  свято  у   черговий   раз  нагадуе  нам,  що  Европа  починаеться   не  за  кордоном України-
вона  починаеться  у  серці  кожного  українця!

                                           

Немає коментарів:

Дописати коментар