субота, 27 квітня 2024 р.

Година пам’яті «Атомне століття раною горить»

 

Година памяті

«Атомне століття раною горить»

 

38 років тому, світ сколихнула страшна новина – 26 квітня сталася трагедія, яка увійшла в історію людства під назвою Чорнобильська катастрофа, найбільша техногенна аварія ХХ століття. Відтоді Чорнобиль став зоною душевного болю і постійної тривоги мільйонів українців. Від 26 квітня 1986 року увесь український народ живе «до» і «після» катастрофи на ЧАЕС.

Трагедія 1986 року змінила життя цілого покоління, забрала життя тисяч людей та вплинула на життя мільйонів

Долі багатьох людей різних професій – військових і цивільних, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами Чорнобильської трагедії, змінилися назавжди. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони, які лунатимуть за тими, кого вже немає. Пам’ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий.

 

Серед усіх трагедій, які пережило людство, чорнобильська катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Чорнобиль – це страшний урок не тільки конкретному суспільному устрою, а й всьому людству.

До Дня Чорнобильської трагедії в бібліотеці-філії №18 села Кипило-Ганнівка, спільно з директором БК Ломонос Г.В. та художнім керівником Журавель Н.В., була проведена година памяті «Атомне століття раною горить» на яку запрошено учасника ліквідації Іванова Василя Івановича та книжкова виставка, присвячена річниці ліквідації страшних наслідків, яка містить документальні і художні твори, що висвітлюють важливі питання стосунків людини з мирним атомом і жахливі наслідки аварії, спогади про тих, хто ціною власного життя врятував світ; статті з періодичних видань про соціальний захист постраждалих в аварії. Присутні мали можливість переглянути презентацію «Зона відчуження», дізнатися, як виглядають зараз покинуті міста у далекому 1986 році.








«Низький уклін та глибока вдячність учасникам ліквідації наслідків вибуху на ЧАЕС! Хай залишиться в минулому і не повториться жах тієї страшної катастрофи! Здоров’я і витримки нашим захисникам, героям-ліквідаторам ядерної стихії, мирного неба нам і Перемоги!» — зазначили у бібліотеці.




Немає коментарів:

Дописати коментар