пʼятниця, 21 січня 2022 р.

Соборна мати Україна - одна для всіх, як оберіг


      ІНФОРМАЦІЙНА  ГОДИНА   ДО  ДНЯ  СОБОРНОСТІ


 22 січня  ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Саме 22 січня 1919 року   було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської  Народної  Республіки. Офіційно ж в Україні День Соборності відзначають з 1999 року

Лунає пісня  солов"їна

І віє вітер степовий

Моя соборна Україна

 Знов зустрічає день новий.

Послухай, брате-українцю,

Хоч історично склалось так,

Що територія різниться,

Та все ж - це в нас одна земля.

Ми з вами -це одне єдине,

Ми-це родина: ти і я.

Дві сторони у України,

Та Україна в нас одна.


Такими  словами у Кирило-Ганнівській бібліотеці-філії ведучі заходу Білик Надія та Журавель Наталія   розпочали  1нформаційну годину "Соборна мати Україна - одна для всіх, як оберіг" для учнів 7-9 класів. Учасники заходу прослухали історію виникнення свята - Дня Соборності України,  ознайомилися з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію "Живий ланцюг",  яка відбулася   21  січня 1990 року на мосту Патона у Києві як символ духовної єдності  людей східних і західних земель України.  Літературно-історичну вікторину провела директор К-Ганнівського будинку культури Ломонос Галина , учні охоче відповідали на цікаві запитання.




Разом ми -одна сім"я



Цікавий конкурс "Склади мапу України"





Книжкова викладка літератури  "Україна суверенна - від витоків до сьогодення"

  Соборність - це символ боротьби за волю, порозуміння між людьми...  І часточка  надії і віри  у  майбутнє, віри в краще  майбутнє  нашої  великої  родини,  що  зветься  Україна. 


Немає коментарів:

Дописати коментар